Закарпаттяобленерго: як на зонному лічильнику розрізнити показники ДЕНЬ/НІЧ?

Закарпаттяобленерго: як на зонному лічильнику розрізнити показники ДЕНЬ/НІЧ?

 

Дуже часто споживачі запитують, де саме на тарифному лічильнику можна побачити показники споживання електроенергії вдень і вночі, як їх розрізнити.

Слід відзначити, що працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» при встановленні тарифного приладу обліку у споживача завжди роз’яснюють йому особливості роботи лічильника та способи зняття показників, а також надають детальну інструкцію для користування таким лічильником.

Тож на запитання «Як на зонному лічильнику розрізнити де показники «ДЕНЬ», а де «НІЧ»?» ПрАТ «Закарпаттяобленерго надає роз’яснення:

Залежно від року випуску приладу обліку, який встановлений у вашому будинку чи квартирі, може різнитися місце, де буде вказано зону, за якою лічильник показує тариф, а також кількість кіловатів, нарахованих у певний період доби (уночі чи вдень).

Отже, основним моментом є те, що: 1 – це нічний тариф, 2 – це денний тариф.

Залежно від типу однофазного двозонного лічильника та року його випуску прилад може показувати при перемиканні такі значення:

Тобто, такі значення висвічуватимуться вдень. Але якщо ви будете дивитися показники у період із 23.00 до 7.00 ранку, то лічильник показуватиме такі значення: Т11 (ніч), Т12 (день).

Трифазні лічильники, залежно від року випуску, показуватимуть, відповідно, вночі цифри 1.8.1 або 15.8.1,

вдень цифри 1.8.2 або 15.8.2 ,

а також 1.8.4 чи 15.8.4 – аварію та 1.8.0 чи 15.8.0 – загальний показник.

До речі, всі показники, які висвічуються на екрані, прокручуються циклічно в автоматичному режимі, тому нічого перемикати за допомогою кнопок не потрібно! Але якщо ви натисли якусь кнопку, не хвилюйтесь, лічильник повернеться в автоматичний режим уже за хвилину.

Увага! Якщо на вашому лічильнику висвічуються сполучення літер та цифр на кшталт Т4, Т24, 1.8.4 чи 15.8.4, одразу слід зателефонувати до кол-центру ПрАТ «Закарпаттяобленерго» за номером 0-800-50-16-20 і повідомити вашу адресу та контактні дані для того, щоб наші працівники могли усунути проблему.

 

31 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів