ЛІТЕРАТУРНА АГЕНЦІЯ "ПІРАМІДА" ПРЕДСТАВИЛА В УЖГОРОДІ ЗБІРКУ ЕРОТИЧНИХ ПОЕЗІЙ ОЛЕКСАНДРА ГАВРОША

12 травня в Ужгородському прес-клубі відбулася презентація нового видання закарпатського журналіста Олександра Гавроша — збірки еротичних поезій "Тіло лучниці". Журналісти зустрілися з представниками літературної агенції "Піраміда", яка видала книгу та займається її розповсюдженням. А також познайомилися із львівським художником Олександром Войтовичем, роботи якого використані у оформленні збірки.

 

Директор видавничих проектів ЛА "Піраміда" Ірина Школик розповіла, що "Піраміді" — вже понад 10 років, і серед її авторів — такі відомі літератори-сучасники, як Марія Матіос, Юрій Винничук, Василь Габор, Наталя Сняданко, Богдан Жолдак, Василь Шкляр та інші. ЛА "Піраміда", за словами І. Школик, займається не тільки друком книги, а й її рекламою та просуванням на ринок. Серед книг агенції — різнопланова література, зокрема й еротична. Однак вона, за висловом Ірини Школик, обов’язково "вишукана та елегантна". "Порнографію "Піраміда" не друкує, навіть якщо автор пропонує самостійно оплатити тираж, хоча пропозиції поступали неодноразово", — розповідає І. Школик. За її словами, книга О. Гавроша, оформлена ілюстраціями "найвідомішого еротичного художника" О. Войтовича, вже має неабиякий успіх. У львівських книгарнях книга коштує 18 гривень, в Ужгороді — 7. Продавці повідомляють, що ще до поступлення збірки у продаж активні читачки шукали у магазинах "Тіло дачниці", сплутавши назву книжки. Сам автор зізнався, що назву — "Тіло лучниці" — порадив Ігор Римарук, вихопивши фразу з тесту одного з віршів. Він же, зі слів автора, "надихнув" його і на створення вже другої збірки еротичних поезій, зазначивши у передмові до першої, що її автор "небезталанний".
Як розповіла заступник генерального директора ЛА "Піраміда" Євгенія Федишин, на книжковій виставці у Києві книгу О. Гавроша розкупили за один день, багатьом покупцям його ім’я вже було відоме. "Книга має усі передумови, аби стати одним із бестселерів "Піраміди", — вважає Євгенія Федишин.
Олександр Гаврош, пояснюючи, чому друкується у Львові, зазначив: "Біда закарпатських літераторів у тому, що вони не мають змоги вийти за межі регіону (окрім хіба відомого всій Україні Петра Мідянки), систему книгорозповсюдження зруйновано, тому книги, які тут народжується, тут же і помирають". Місцеві видавництва не дбають про літературний PR, каже О. Гаврош. Виданням своєї книги у львівській літературній агенції він також хоче наблизити видавництва України до закарпатських авторів, налагодити між ними контакти. "У Львові зовсім інший підхід до книговидання, аніж у нас, — стверджує Олександр Гаврош. — Автор не шукає гроші на друк книги. Якщо його література — вартісна, витрати бере на себе видавництво, натомість автор отримує відсотки з реалізації книги".
Ірина Школик зауважила, що робота ЛА "Піраміда" спрямована на те, щоб українці зрозуміли — українська література не обмежується Лесею Українкою та Франком: "Є автори, які сьогодні в Україні пишуть літературу світового рівня, справа лише за фаховими літературними агентами".

 

15 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів