У Кубку України ужгородські гандболістки стартуватимуть матчами з «Дон-ДУВС-ДЮСШ-4»

У Кубку України ужгородські гандболістки стартуватимуть матчами з «Дон-ДУВС-ДЮСШ-4»
Паралельно з жіночою Суперлігою та Вищою лігою України з гандболу проходитиме й Кубок країни з цього виду спорту. Нещодавно відбулося жеребкування першого етапу змагань сезону 2022/23.

 

Учасниками престижного турніру стануть 11 команд, серед яких 6 колективів елітного дивізіону («Галичанка» Львів, «Карпати» Ужгород, БСФК Бровари, «Львівська Політехніка, «ДЮСШ №1-ХНУ» Хмельницький, «Спартак-ШВСМ» Київ) та 5 ГК з другого за силою чемпіонату («Дон-ДУВС-ДЮСШ-4» Кривий Ріг, «Дніпро-ДЮСШ №1» Кам’янське, «Рівне ДЮСШ-4», «Суми-У», «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» Тернопіль).

Напередодні процедури жеребкування учасників за рейтингом поділили на два кошика: до першого увійшли учасники Суперліги, а до другого – команди Вищої ліги. Діючий переможець Кубка – львівська «Галичанка» – стартуватиме з другого раунду змагань.

Ужгородським «Карпатам» у суперники дістався лідер Вищої ліги – «Дон-ДУВС-ДЮСШ-4» (Кривий Ріг). Майбутній суперник наших гандболісток у 2022 році провів п’ять офіційних матчів і здобув у них максимальний результат. Підопічні Бориса Петровського ставлять перед собою високі завдання, тому робитимуть все можливе, аби пройти цих гандболісток. Усі передумови для цього є, оскільки наша команда значно переважає суперника як за підбором виконавців, так і за якістю гри. Не менш важливим є й досвід, якого в закарпаток значно більше.

Зазначимо, що обидва матчі між «Карпатами» та «Дон-ДУВС-ДЮСШ-4» відбудуться на Закарпатті. Також у нашому краї зіграють «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» – «ДЮСШ №1-ХНУ».

Інші три протистояння 1/8 фіналу відбудуться у місті Рівне. «Дніпро-ДЮСШ №1» гратиме з «Львівською Політехнікою», «Суми-У» протистоятимуть «Спартаку-ШВСМ», а «Рівне ДЮСШ-4» зустрінеться з БСФК.

Базові дати проведення матчів 11–12 березня.

Переможці першого раунду змагань разом з «Галичанкою» пройдуть до наступної стадії турніру. Шість колективів будуть поділені на дві групи по три команди й гратимуть всередині своїх груп в одне коло (ігри проходитимуть в одному місті). По два найкращі колективи з кожної групи отримають перепустки до 1/2 фіналу. Півфінали, гра за третє місце та фінал складатимуться з одного матчу й проходитимуть в одному місті.

Нагадаємо, що в «карпатівок» є досвід перемог в Кубку України. У сезоні 2017/18 на рідному майданчику вони підняли бажаний трофей над своєю головою. Чи вдасться їм повторити це досягнення цьогоріч – стане відомо вже за кілька місяців.

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

 

20 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів