Футболки, лонгсліви, світшоти — як відрізнити

Футболки, лонгсліви, світшоти — як відрізнити

 

У магазинах одягу сьогодні можна зустріти безліч назв — лонгсліви, кюлоти, світшоти, худі тощо. Тож як зорієнтуватись у цьому «багатстві вибору», та знайти саме те, що вам потрібно? Розберімося, чим футболка відрізняється від лонгсліву, а вони разом — від світшотів.

Рукав, комір, манжети

Саме ці три чинники є основними, тож на них варто звертати увагу перш за все. Отже розберемося з термінами:

  • Футболка. Мабуть, із цим буде найменше питань. Тонкий матеріал (натуральний або синтетичний), короткі рукави — саме це відрізняє футболку. Дизайн може бути як мінімалістичним, так і найрізноманітнішим, залежно від ваших вподобань.

  • Лонгслів. Цей одяг дещо схожий на футболку, але вже з довгими рукавами. Може використовуватись і як домашній одяг, і як нижній шар, і як самостійний елемент образу. Універсальна частина гардероба, що має бути в будь-якому базовому комплекті (наприклад, в українського бренду The Lace є дуже стильні моделі).

  • Світшот. Їх зазвичай шиють з більш щільних тканин, ніж футболки та лонгсліви (є навіть утеплені моделі). Інколи їх ще називають «спортивними светрами», і дійсно: крій дуже схожий на фасон класичного светра, але замість в’язки — трикотаж (бавовняний, синтетичний або суміш).

Здається, все просто. У будь-якому разі, якщо ви будете вибирати собі речі в інтернет-магазині, там назви перестануть бути для вас секретом.

Які лонгсліви в тренді у 2023 році

Лонгсліви — одна з базових частин гардероба. Тож, незалежно від того, які тренді зараз у світі моди, краще мати в себе декілька базових моделей: наприклад, чорного та бежевого кольорів. Але якщо ви слідкуєте за модними тенденціями, то помітили, що зараз попит мають:

  • Моделі з різноманітними написами, візерунками, картинками. Вони не тільки допоможуть створити свій власний стиль, а і стануть додатковим невербальним джерелом комунікацію.

  • Лонгсліви з трикотажу-«лапші». Виглядають дуже затишно, стильно, а ще — добре тягнуться і відчуваються максимально комфортно.

  • Моделі з декоративними швами. Шви можуть відігравати не лише функціональну роль, а втілювати дизайнерський задум. Оригінально й досить елегантно.

Звісно, це не вичерпний список: кожен бренд намагається створити свою оригінальну колекцію та втілити власне бачення. Тому вибирайте те, що подобається саме вам.

 

 

16 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів