Притулок для собак у Виноградові – переповнений втричі (ВІДЕО)

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
Опікуються собаками у «Центрі контролю за безпритульними тваринами» на околиці Виноградова не перший рік, проте останній – дуже важкий. Притулок переповнений фактично утрічі. Тут не тільки місцеві чотирилапі, а й з різних регіонів, яких залишили чи покинули господарі, коли втікали від війни.

 

Шанс на дурге життя отримали чотирилапі у притулку для тварин у Виноградові. Зараз тут утрічі більше собак, ніж заплановано. Аби вийти із ситуації – обгородили парковку та газон і запустили сюди пухнастиків.

Центр поділений на зони. Якщо парковка – не пристосована територія, а лише тимчасове рішення, то уже окремі вольєри, місце для стареньких собак, карантин, – все облаштовано, як годиться. У карантині тримають собак після дегельминтизації та щеплення, а коли напрацюють імунітет, їх випускають "у сім'ю". У корпусі пердбачена і мініклініка для тварин.

За останній воєнний рік – з харчами для собак допомогли міжнародні партнери. Досі постачають корми з притулків з Польщі, Угорщини, Чехії. Ще й передають на пердову та деокуповані території, аби там чотрилапих теж підгодовували.

Загалом у понад три мільйони гривень за рік обходиться утримання притулку. Тут працює щодня по 4 працівники: фельдшер, адміністратор, доглядальник за тваринами і хтось з керівництва. До слова, наразі налагоджують контакти для пердачі чотрилапих у притулки за кордон. А у планах на мирний час- облаштувати зону і для котів.

ТРК "Мукачево" (М-студіо)

 

06 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів