Характеристики та вибір проводів

Характеристики та вибір проводів

 

Проводи представлені в широкому асортименті, вони відрізняються властивостями, призначенням, матеріалами, характеристиками та ін. При виборі важливо врахувати мету застосування та відповідність встановленим стандартам та безпечній експлуатації.

Так, для стаціонарного підключення виробничого та будівельного обладнання, прокладання силових та освітлювальних мереж слід купить провод ПВ3 (багатожильний з третім класом гнучкості). При цьому переріз струмопровідної жили може бути в діапазоні від 0,5 до 240 мм.

Види проводів за основними характеристиками

Проводи представлені великим вибором, відрізняються матеріалами та властивостями, конструкцією та призначенням.

Електропроводи за призначенням бувають:

  • силові;
  • монтажні;
  • настановні;
  • автомобільні та ін.

Провід відносять до різновиду кабельної електротехнічної продукції, що не застосовуються під час прокладання підземних/підводних мереж.

Зовнішня оболонка у дроті представлена у вигляді трубки із пластику або гуми. Вона забезпечує надійний захист жил від механічних пошкоджень, вологи та інших негативних зовнішніх впливів.

Як провідник використовують мідь або алюміній, і кожен із цих матеріалів має свої особливості. При з'єднанні двох різнотипних проводів обов'язково слід використовувати клемники, тому що в іншому випадку при їх скручуванні це загрожує процесом окислення.

Проводи для побутового застосування ділять за потужністю навантаження та цільовим застосуванням. До найпоширеніших відносять ПБПП і ПБППг (з плоскою формою), ППВ і АППВ (двох або трьох провідникової конфігурації), ПВС, ПВ3 та ін. На сайті компанії з їх продажу можна докладно ознайомитися з технічними характеристиками та описом, що допоможе легко підібрати необхідний електротехнічний виріб.

Для передачі/розподілу електроенергії в мережі з частотою 50 Гц та напругою до 1 кВт підходить силовий кабель з мідними жилами та ізоляцією із ПВХ-пластикату. Великий каталог проводов ВВГ дозволяє швидко та легко підібрати електротехнічний виріб за заданими параметрами.

Вибір проводів за основними характеристиками

Вибираючи дроти, важливо не лише купувати їх у перевіреному інтернет-магазині, де великий вибір, вигідні розцінки та є офіційна гарантія від виробника, а й враховувати мету застосування.

При цьому варто врахувати такі основні експлуатаційні характеристики та властивості:

  • тип та марка виробу;
  • кількість жил;
  • перетин у кв. мм;
  • матеріал виготовлення жили;
  • форма (кругла чи плоска);
  • колір та матеріал ізоляційної оболонки та ін.

Заводське маркування допоможе легко підібрати потрібний провід, враховуючи мету застосування. Так, кожна жила має свій колір ізоляційної оболонки, що вказує на нульовий чи нейтральний провідник, фазу чи заземлення, а це, у свою чергу, забезпечує правильний та безпечний монтаж. При необхідності можна проконсультуватися з онлайн-консультантом компанії.

 

07 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів