В Ужгороді пройде концерт-лекція "Музика в театрі"

В Ужгороді пройде концерт-лекція "Музика в театрі"
Відчути найвищу музичну насолоду можливо, якщо на сцені Академічний симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії під орудою заслуженої артистки України Вікторії Свалявчик-Цанько.

 

15 березня о 18:30 оркестранти колективу разом з симфонічним оркестром студентів Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора  запрошують на концерт-лекцію «Музика в театрі». 

Програма концерту − це музика великого норвезького композитора Едварда Гріга «Пер Ґюнт» написана до драми Генріка Ібсена, яка придбала небувалу популярність. Серед людей навряд чи знайдуться такі, що ніколи не чули мелодію «Ранку» або не впізнають мотиву, що нібито звучить у печері гірського короля.  Музика Гріга настільки промовиста і образна, що в уяві миттєво постають яскраві картини, і саме такі, якими їх задумав композитор.   

Ще один твір, який цього вечора представлять закарпатській публіці  − Балетна сюїта «Хустка Довбуша» Анатолія Кос-Анатольського. У ній  композитор вивів на сцену героїчний образ легендарного опришка Карпатських гір та вперше показав не відомі пласти гуцульського танцювального фольклору.

Також прозвучать Жорж Бізе Сюїта з опери «Кармен» та Алан Сільвестрі Музика до кінофільму «Месники».

Ведуча – музикознавець Наталія ПІЦУР.

Локація: велика зала Закарпатської обласної філармонії.

Тривалість: півтори години.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Захід проходитиме для підтримки Збройних Сил України.   

 

13 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів