Рівень алкоголю перевищив норму в 14 разів: на Закарпатті затримали чоловіка, якого підозрюють у викраденні авто

Рівень алкоголю перевищив норму в 14 разів: на Закарпатті затримали чоловіка, якого підозрюють у викраденні авто
На Закарпатті затримали 35-річного жителя села Порошково, якого підозрюють у викраденні автомобіля. Чоловіка спинили у Перечині за порушення ПДР, його освідчили, — у крові виявили 2,8 проміле алкоголю. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

 

Сталося це вранці 29 березня у Перечині. Інспектори зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у 35-річного жителя села Порошково ознаки алкогольного сп’яніння. Його освідчили — у крові виявили 2,8 проміле алкоголю, що у 14 разів перевищує норму.

"Під час перевірки, правоохоронці встановили, що чоловік керував чужим автомобілем, яким заволодів незаконно. Незадовго до того, як фігуранта зупинили працівники поліції, він проник до чужого подвір’я та викрав звідти припарковане авто", — розповіла речниця.

Водія затримали у порядку ст. 208 КПК України. Автомобіль слідчі вилучили та повернуть власнику.

"Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Окрім цього, за керування автівкою в стані сп’яніння, підозрюваного притягнули й до адміністративної відповідальності за статтею 130 Кодексу України про адмінправопорушення", — розповіла речниця.

За незаконне заволодіння автомобілем закарпатцю може загрожувати до восьми років позбавлення волі, за керування автомобілем у стані сп'яніння — 17 тисяч гривень штрафу. У справі триває досудове розслідування.

 

29 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів