ЯК РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ ОНОВЛЕНА ВЕРХОВНА РАДА—ІНФОРМАЦІЯ "З ПЕРШИХ УСТ"

26 травня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція народного депутата України, першого заступника голови Партії промисловців та підприємців України Миколи Онищука. Головною темою зустрічі став початок роботи Верховної Ради нового скликання. Також Микола Онищук прокоментував ситуацію навколо створення парламентської коаліції та нових призначень у ВР і уряді.

 

"Парламент повинен розпочати свою роботу із ухвалення Закону "Про Кабінет міністрів України", законопроект якого існує вже давно, але постійно відкладався депутатами, та Закону "Про Регламент ВР України",-- вважає Микола Онищук і переконаний, що парламент 5-го скликання завершить роботу сесії не раніше 25 лютого наступного року.
Стосовно формування коаліції, то нардеп зауважив, що переговори йдуть в офіційному форматі і 60% ймовірності, що демократичні сили домовляться вчасно. В іншому випадку Президент зможе розпустити парламент. Сприяє пришвидшенню переговорного процесу і початок роботи самої ВР та повноцінний правовий статус самих суб’єктів переговорів. Окрему роль відіграє зовнішньополітичний чинник: незабаром Росія очікує з візитом президента США Джорджа Буша, який планує виступити з промовою і в Україні, але за умови,-- каже Микола Онищук,--коли всі українські державні органи будуть функціонувати. Інша річ, що чинників які зможуть спричинити нетривкість коаліції дуже багато. Серед таких Микола Онищук називає ускладнені відносини з Росією; перевагу впливу опозиційних ЗМІ над сумарною кількістю мас-медіа коаліційних сил; дефіцит кадрового ресурсу; складну ситуацію з державними фінансами та перебування української економіки у "стані кволого підйому".
На думку Миколи Онищука можливий варіант і об’єднання НСНУ за Партією Регіонів. "Якщо місячний термін для формування коаліції спливе, це може спонукати ті чи інші парламентські фракції діяти в іншому порядку. Я не бачу трагічності у розвитку таких подій. Тепер вже",-- додав народний депутат.
На питання про кандидатуру на посаду спікера ВР, Микола Онищук відповів: Президія Політвиконкому НСНУ висунула пропозицію рекомендувати на спікера парламенту Петра Порошенка, але дискусія в партії ще не є завершеною. Очолити ВР могли б і А.Кінах, і Ю.Єхануров, і Б.Тарасюк.



Микола Онищук, кандидат юридичних наук, адвокат, президент юридичної фірми "ЮРІС" (м. Київ), заступник голови Спілки юристів України, віце-президент УСПП, віце-президент Світового конгресу українських юристів, член координаційного комітету з приватизації стратегічно-важливих підприємств при Президентові України, співзасновник та член ради Благодійного фонду сприяння політичним та правовим реформам, позаштатний консультант Комітету ВР України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, член колегії Міністерства юстиції України.

 

29 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів