Млин, що виготовляє органічне борошно, запрацював у Нижньому Селищі (ФОТО)

Млин, що виготовляє органічне борошно, запрацював у Нижньому Селищі (ФОТО)
В Нижньому Селищі запрацювала піклярня, або ж млин, де на кам’яних жорнах за автентичними технологіями виготовляють органічне цільнозернове борошно. Опікується піклярнею Артем Зуборєв, який рік тому приїхав на Закарпаття з окупованого Луганська.

 

ін розповів Varosh, що з млинарським устаткуванням його познайомив Орест Дель Соль. До того чоловік займався рекламною продукцією.

— Почав розбиратися в новій сфері, вона мене зацікавила, — розповів чоловік. — Цей млин у нас французький, сам по собі він електричний, але має кам’яні жорна, як у давні часи. Це дуже великий плюс, бо так ми отримуємо повністю органічну продукцію. Зерно не піддається жодному термічному чи хімічному впливу, так маємо продукцію найвищої поживної якості.

Зі слів Артема, готове борошно наразі купують пекарні у Львові та Хусті. Спочатку планували виготовляти безглютенове борошно зі спельти, але зрозуміли, що цей процес дуже затратний у плані обладнання, крім того немає чистої спельти.

— Та попри все наше борошно органічне, воно цільнозернове, тобто всі властивості зерна не знищуються в процесі помолу. Завдяки кам’яним жорнам зерно не розігрівається, — пояснив Артем Зубрєв.

Зерно купують у людей з довколишніх сіл, млин працює вже близько півроку. Артем розповів, що незабаром викладуть у приміщенні піч і готуватимуть з отриманого борошна випічку.

Varosh

Фото Артема Зуборєва

 

06 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів