На Закарпатті СБУ викрила агітаторку, яка виправдовувала дії росії та заперечувала війну рф проти України

На Закарпатті СБУ викрила агітаторку, яка виправдовувала дії росії та заперечувала війну рф проти України
На Закарпатті СБУ викрила агітаторку, яка виправдовувала дії російських військових та заперечувала збройну агресію рф проти України. За даними спецслужби, у протиправній діяльності підозрюється уродженка рф – мешканка Хустського району.

 

На власних сторінках у соцмережах, заборонених у нашій країні, вона виправдовувала дії російських військових та заперечувала збройну агресію рф проти України. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

З ідеологічних міркувань, агітаторка поширювала дописи, в яких визнавала правомірними дії керівництва рф та поширювала російські наративи щодо «нацизму» в Україні.

Зокрема, жінка репостила звернення директора фсб, в якому аргументується «необхідність» захисту росії та «братнього народу» України. Також поширювала інформацію про збір допомоги пораненим російським військовим.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Управління СБ України в Закарпатській області

 

21 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів