На Закарпатті СБУ ліквідувала черговий канал нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон

На Закарпатті СБУ ліквідувала черговий канал нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон
У результаті слідчих та оперативних дій викрито двох організаторів нелегального трафіку. Ними виявилися двоє закарпатців, які налагодили механізм зарубіжних «поїздок» ухилянтів під виглядом осіб, непридатних до служби за станом здоров’я.

 

Для цього вони забезпечували своїх «клієнтів» фіктивними документами, зокрема довідками про непридатність до військової служби зі зняттям із військового обліку.  До схеми залучили лікарів та службовців однієї з об’єднаних територіальних громад. Свої «послуги» зловмисники оцінювали в 10 тисяч доларів з однієї людини.  Для уникнення викриття, ділки розробили систему конспірації: здійснювали спостереження за «клієнтами», змінювали автотранспорт, який щоразу перевіряли на наявність так званих «жучків». Попри вжиті фігурантами заходи, співробітники СБУ задокументували їхню протиправну діяльність. У ході обшуків виявлено та вилучено різного роду медичну документацію, яка підтверджує незаконні дії фігурантів, мобільні телефони і чорнові записи.

В результаті, правоохоронці затримали обох організаторів схеми в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського РУП ГУ Нацполіції в Закарпатській області та оперативниками кримінальної поліції за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

21 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів