Вінницький перевізник не зміг обійти митне законодавство та позбувся цінної передачі з Італії, вартістю понад 1 млн грн

Вінницький перевізник не зміг обійти митне законодавство та позбувся цінної передачі з Італії, вартістю понад 1 млн грн
На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники вилучили товар іноземного виробництва вартістю 50 тис євро, який намагалися ввезти в Україну без декларування та оподаткування.

 

Так, 50-річний перевізник однієї із вінницьких автотранспортних підприємств, повертаючись з Італії в Україну рейсовим автобусом, задекларував у «червоному коридорі», що переміщує через кордон виключно речі особистого вжитку (одяг). Ще й усно заперечив про наявність інших товарів, заборонені або обмежені для ввезення на митну територію України. Втім, на підставі результатів системи управління ризиками, інспектори-пошуківці здійснили ретельну перевірку автобусу. Вивантаживши всі речі із багажного відділення, митники виявили в одній із коробок 21 флакон з рідиною різної ємкості торгівельної марки – METALTECH PLATING.

За словами водія, виявлений не задекларований товар йому передав незнайомець в італійському місті Брешія для перевезення до Києва. Наразі відносно перевізника складено протокол за ч.2 статті 471 Митного кодексу України. Не задекларований товар  - розчин для локального родіювання різних найменувань (Pt12R PLATINUM REPLENISHER2g/100ml, Rh15XR RHODIUM WHITE FOR BATH 5g/100ml, Rh12XP RHODIUM WHITE FOR PEN 2g/100ml) орієнтовна загальна вартість якого у мережі Інтернет складає понад 1 млн грн, тимчасово вилучено, а справу розглядатиме Закарпатська митниця.

До слова, відповідно до вимог митного законодавства, товари, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску, не підлягають письмовому декларуванню та не є об'єктами оподаткування митними платежами, якщо їх сумарна фактурна вартість не перевищує 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

10 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів