Допомагав захопити Сєвєродонецьк, а потім втік. На Закарпатті затримали жителя Луганська

Допомагав захопити Сєвєродонецьк, а потім втік. На Закарпатті затримали жителя Луганська
На Закарпатті СБУ затримала жителя Луганська, якого підозрюють у держзраді. Про це повідомили на сторінці Служби Безпеки України Facebook.

 

За даними СБУ, підозрюваний передавав агресору локації українських захисників під час боїв за Сєвєродонецьк у 2022 році. Він передавав інформацію про укріпрайони, вогневі позиції та блокпости українських військових.

"Також він намагався виявити і передати рашистам точні координати бойових позицій артилерії ЗСУ, у тому числі реактивних систем залпового вогню "Град", — йдеться у повідомленні.

ФОТО: Служба безпеки України/Facebook

Отримані відомості підозрюваний позначав на електронних картах та надсилав до ФСБ. Під час активних бойових дій на території міста чоловік переїхав до Дніпра. "Там він сподівався "відсидітись" і згодом повернутися на Луганщину, де йому обіцяли "працевлаштування" до "МДБ ЛНР", яке знаходиться під контролем російських спецслужб", — йдеться у повідомленні.

Згодом чоловік виїхав на Закарпаття." Там він сподівався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя за свої злочини проти України. Контррозвідники СБУ поетапно задокументували його злочинні дії та переміщення і затримали на території регіону", — йдеться у повідомленні.

Затриманий — житель Луганська. Він навчався в одному із вищих навчальних закладів МВС України. До початку повномасштабного вторгнення РФ він переїхав до Сєвєродонецька.

Під час обшуків у підозрюваного виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором. Наразі слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у держзраді. Чоловіку вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

12 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів