На Закарпатті створять цифрові навчальні центри

На Закарпатті створять цифрові навчальні центри
На Закарпатті створять цифрові навчальні центри для дітей місцевих мешканців та вимушених переселенців, а також покращать умови в укриттях закладів освіти.

 

Такі проєкти за координації та у співпраці з ОВА втілюватиме в регіоні міжнародна організація Save the Children in Ukraine. Про це йшлося під час зустрічі Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА з її представниками.

«Заплановані проєкти мають бути націлені на довготривалий результат, адже належною підтримкою маємо забезпечити близько 175 тисяч місцевих і ще майже 170 тисяч дітей з-поміж ВПО. Подбати про їхній розвиток та в умовах повномасштабної війни організувати безпечний освітній простір – пріоритетне завдання», – відзначив Петро Добромільський.

Під час обговорення перспектив реалізації спільних проєктів регіональна директорка у Західній Україні представництва Save the Children International в Україні Малм Верасірі повідомила, що їхня команда збільшує спектр своїх послуг у різних областях нашої країни, зокрема й на Закарпатті.

За її словами, насамперед у планах – розширення мережі сучасних цифровізованих просторів для дітей. Тут вони зможуть відвідувати інтерактивні уроки, спілкуватися зі своїми однолітками та цікаво проводити дозвілля. Крім цього, осередки будуть обладнані необхідними засобами для покращення психоемоційного стану дітей. Також представники міжнародної організації Save the Children повідомили, що готові долучитися до облаштування бомбосховищ у закладах освіти Закарпаття, адже під час тривог усі учасники навчального процесу мають перебувати в безпечних і комфортних умовах.

Міжнародна організація Save the Children у більш ніж 120 країнах світу допомагає дітям у надзвичайних ситуаціях. В Україні вона здійснює гуманітарні місії з 2016 року. З початку повномасштабної війни організація охопила підтримкою понад 430 тисяч дітей.

Закарпатська ОВА

 

13 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів