Держава дотує посіви, скористайтеся цим.

Нині в складних умовах розвитку і функціонування агропромислового комплексу для його порятунку державою вирішено розробити новий, реальний механізм фінансової підтримки сільськогосподарського товаровиробника шляхом дотування виробництва продукції рослинництва.

 

Так, згідно з затвердженим урядом „Порядком використання у 2006 році коштів державного бюджету, що виділяються на фінансову підтримку виробництва продукції рослинництва шляхом дотування”, фінансова підтримка надається сільськогосподарським підприємствам шляхом дотування з розрахунку 65 гривень на 1 гектар посівів ярих культур (пшениця, ячмінь, овес, горох, кукурудзу, сою, ріпак (кользу), гречку, просо та рис.)
Важлива особливість даного порядку є те, що право на отримання фінансової підтримки по посівах ярих культур мають всі без винятку сільськогосподарські підприємства (включаючи селянські (фермерські) господарства), які фактично здійснили посіви.

Для отримання дотації необхідно подати заявку на адресу створених комісій при управліннях агропромислового розвитку РДА в районах та ряд документів, які підтверджують такі посіви (інформації на бланку форми №4-сг; форми первинного обліку №118 та №119).
Водночас, із зміною порядку надання дотації, помінялась і процедура контролю щодо виділення та використання цих коштів.

Якщо в минулі роки за поданими заявками і документами сільськогосподарські підприємства отримували фінансову підтримку, а потім контрольно – ревізійною службою проводилися перевірки правильності їх виділення та законності використання, то, згідно з даним „Порядком ...”, вся процедура перевірки триває на етапі виділення бюджетних коштів. Основною метою цього є попередження можливих порушень. Окрім того, отримані кошти, за новим порядком, господарства використовують за власним розсудом.

Як вже було вище відмічено, для визначення переліку сільгосппідприємств, що мають право на дотацію, при районних управліннях агропромислового розвитку утворені комісії, в склад яких включено і представників контрольно – ревізійної служби.

Комісія перевірятиме достовірність заявленої площі посівів господарством та наявність всіх необхідних документів, що підтверджують такі посіви.

Такий метод контролю себе виправдав під час комісійних перевірок по факту посіяних озимих культур. Із 274-х сільгосппідприємств краю, заявлених на отримання дотації озимини в сумі 1,7 млн.грн., не змогли підтвердити свої посіви 12 підприємств на суму заявленої дотації 149 тис.грн.

Для отримання інформації про порядок надання фінансової підтримки та перелік документів, які надаються просимо звертатися у районні управління агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

 

07 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів