70 звернень за пів року. Як працює Державна екологічна інспекція Закарпаття у 2023 році

70 звернень за пів року. Як працює Державна екологічна інспекція Закарпаття у 2023 році
70 звернень від громадян до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області надійшло за 6 місяців цього року.

 

Про це Суспільному розповів начальник відомства Михайло Банк. За його словами, це звернення щодо незаконних вирубок дерев, про масову загибель риби, про видобування корисних копалин.

Михайло Банк розповів, що працівниками нарахували збитки на суму 334 міліони гривень, які виникли внаслідок екологічних порушень, здійснених громадянами та суб'єктами господарської діяльності. "Крім того, були виставлені претензії на суму 70 млн гривень щодо компенсації цих збитків. Наразі питання про відшкодування на суму близько 500 млн гривень розглядаються у судах. Якщо у 2022 році було нараховано 7 млн гривень, то протягом останніх трьох місяців ми зафіксували збитки в розмірі 334 млн гривень. У минулому році на основі наших матеріалів було відкрито два кримінальні провадження щодо екологічних злочинів, а за останні три місяці ми отримали 70 повідомлень від громадян. Це призвело до відкриття 17 кримінальних проваджень", — каже чоловік.

"За пів року роботи Державної екологічної інспекції у Закарпатській області було проведено приблизно 30 заходів з метою виявлення порушень правил та їх попередження. Одним із найболючіших питань залишається незаконний видобуток корисних копалень піщано-гравійної суміші та піску. Деякі підприємці використовують привід у вигляді чищення русел річок для незаконного видобутку цих корисних матеріалів та їх незаконної реалізації. Реалізація таких матеріалів є забороненою і вимагає окремого дозволу", — ділиться начальник управління Держекоінспекції Михайло Хименець.

 

17 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів