ЗАКАРПАТТЯ – ПРИВАБЛИВИЙ ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ РЕГІОН

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші зустрівся

 

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші зустрівся з віце-президентом корпорації „Джейбіл” Тревором Кеєм. Вони обговорили питання реалізації інвестиційного проекту в Україні. ТОВ „Джейбіл-Сьюркіт” є виробником електронних компонентів на замовлення великих компаній, таких як „Нокія”, „Х’юлед-Пакерд” тощо. На „Джейбілі”, що реалізує свій інвестиційний проект в селі Минай Ужгородського району, працюють 400 осіб.

* * *

На зустрічі Олега Гаваші з першим віце-президентом корпорації „Ядзакі-Європа” Дітером Ермантраутом йшлося про збереження інвестиційного проекту і продовження роботи підприємства „Ядзакі-Україна”, налагодження нових виробництв в тих районах Закарпаття, що мають надлишкову робочу силу.
Завод „Ядзакі” є найбільшим виробником автокабельної продукції в Україні і виконує замовлення світових автомобільних корпорацій „Опель”, „Пежо”, „Тойота”. Нині на підприємстві працюють 1100 закарпатців.

* * *
Ще одні потенційні інвестори зацікавилися гідроенергетичними можливостями Закарпаття. Цього разу на пропозицію обласної влади взяти участь у будівництві малих гідроелектростанцій на території Закарпаття відгукнулися італійці. Керівники інвестиційної фірми „Селіні” зустрілися 8 червня з головою облдержадміністрації, щоб обговорити можливість реалізації кількох енергетичних проектів. На зустрічі Олег Гаваші зауважив, що потенціал річок Закарпаття достатній для того, щоб серйозно взятися за розбудову малих ГЕС навіть кільком солідним інвесторам. Наразі представники компанії „Селіні” з’ясовують, де і скільки гідроелектростанцій вони зможуть побудувати в нашому краї.



Прес-служба ОДА

 

08 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів