Інноваційний підхід до розвитку регіону

13 червня 2006 року в Ужгороді (готель "Гостинний двір") відбудеться перше засідання Ради з питань Регіонального Розвитку. Засідання, організоване Закарпатською обласною радою, Закарпатською обласною державною адміністрацією спільно з Канадським інститутом урбаністики, проходитиме у форматі семінару.

 

Процес стратегічного планування набирає нових обертів. Досвід роботи експертів міжнародного рівня дозволив підійти до важливого етапу формування регіональної політики в області. Вперше буде сформована Рада з питань Регіонального Розвитку, основною метою роботи котрої є створення організаційної основи для координації, розробки та впровадження інноваційних методик з метою підвищення регіонального потенціалу через стратегічне планування. Закарпатська область виходить на новий етап розвитку.
13 червня 2006 року в Ужгороді (готель "Гостинний двір") відбудеться перше засідання Ради з питань Регіонального Розвитку. Засідання, організоване Закарпатською обласною радою, Закарпатською обласною державною адміністрацією спільно з Канадським інститутом урбаністики, проходитиме у форматі семінару.
Семінар відбудеться згідно Меморандуму про порозуміння між Канадським інститутом урбаністики, Міністерством економіки України, Закарпатською обласною державною адміністрацією, підписаного 25 квітня 2006 року у Торонто під час здійснення навчального візиту в Канаду. Від імені Закарпатської обласної державної адміністрації Меморандум підписав Володимир Гоблик, заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації. Меморандум визначив основні засади партнерства між Канадою та Україною (на національному та регіональному рівнях).
Під час семінару будуть обговорені основні сторони стратегічного планування практичного спрямування, а саме:
- визначено головні аспекти та етапи стратегічного планування;
- розроблена стратегія залучення громадськості до процесу стратегічного планування розвитку регіону;
- узгоджено план заходів реалізації процесу стратегічного планування відповідно до попередньо затвердженого плану роботи Національною наглядовою Радою проекту "Регіональне врядування та розвиток";
- визначено зацікавлені групи та розподілено відповідальність між ними.
Провідні експерти з Канади та Литви, а саме – міжнародний експерт Проекту "Регіональне врядування та розвиток" пан Тібор Франк, експерт з громадянського суспільства Фундації міжнародного навчання Алан Вігода, радник з питань стратегічного планування та регіонального розвитку міського голови міста Вільнюс Далія Бардаускіне, та експерт з планування політики, Міністерство муніципальних справ провінції Онтаріо, Шахан Дерменджан запропонували здійснити перегляд діючих підходів до планування в регіоні та акцентували увагу на важливості організації процесу стратегічного планування в Закарпатській області.
Результатами роботи семінару стане консолідоване рішення влади, неурядових організацій та бізнесу щодо об"єднання зусиль та ресурсів з метою формування успішної регіональної політики Закарпатської області.


Примітка: Нагадаємо, що в рамках Проекту "Регіональне врядування та розвиток" що створено Закарпатський регіональний Центр за адресою: м.Ужгород, вул. Швабська 71 А.

За більш детальною інформацією щодо заходу просимо звертатись до:
Наталія Носа, регіональний менеджер проекту в Ужгороді
Моб.: 8 050 555 06 21, email: [email protected]
Йосип Торпоі, регіональний координатор проекту в Ужгороді
Моб.: 8 050 689 05 43, email: [email protected]

 

08 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів