За незаконний перетин кордону чоловіків призовного віку – 3 000 доларів : на Закарпатті затримали групу переправників

За незаконний перетин кордону чоловіків призовного віку – 3 000 доларів : на Закарпатті затримали групу переправників
Співробітники Мукачівського районного управління поліції, у співпраці зі Службою безпеки України та прикордонниками, припинили незаконну діяльність двох мукачівців, які організували переправу через держкордон України для чоловіків призовного віку. Обох фігурантів затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. У справі триває слідство.

 

Слідчі Мукачівського районного управління поліції, спільно зі співробітниками Головного  оперативно-розшукового  відділу 27 прикордонного загону та військовою контррозвідкою СБУ, затримали за незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України двох зловмисників.  

28-ми та 29-річного мукачівців правоохоронці впіймали «на гарячому», у прикордонному селі Астей. Вони саме намагалися переправити до Угорщини трьох чоловіків призовного віку, які підлягають мобілізації. Кожному з втікачів така послуга коштувала 3 тисячі доларів США.

Під час затримання з місця події слідчі вилучили грошові кошти в іноземній валюті та автівки, на яких вони перевозили чоловіків. 

Окрім цього, за місцем їх проживання було проведено санкціоновані обшуки в ході яких вилучено ще готівку та ряд інших важливих речових доказів у справі. 

Відповідно до статті 208 КПК України обох зловмисників поліцейські помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

В поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Слідчі Мукачівського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили затриманим про підозру.

Оперативна робота у даній справі продовжується. Правоохоронці встановлюють інших особи, які можуть бути причетні до злочину. Розслідування у справі триває. 

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

29 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів