Зупиняли пострілами: на Закарпатті, поблизу кордону зі Словаччиною, прикордонники затримали кількох чоловіків (ФОТО)

Зупиняли пострілами: на Закарпатті, поблизу кордону зі Словаччиною, прикордонники затримали кількох чоловіків (ФОТО)
Службовці Чопського прикордонного загону провели кілька затримань поблизу держрубежу зі Словаччиною.

 

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook. За даними відомства затримані чоловіки намагалися потрапити за кордон поза пунктами пропуску.

У першому випадку, двох чоловіків поблизу кордону зафіксувала фотопастка неподалік від кордону зі Словаччиною. На затримання чоловіків виїхали наряди службовців прикордонного відділу "Великий Березний".

Фото: ДПСУ

"Один із нарядів виявив чоловіків за кількасот метрів від держрубежу. Чоловіки не реагували на вимоги військовослужбовців зупинитися та продовжували бігти у бік кордону. Прикордонники зробили декілька попереджувальних пострілів, однак і це не зупинило чоловіків. Під час затримання чоловіки чинили опір правоохоронцям та нанесли тілесні ушкодження прикордоннику. Одного чоловіка затримали, інший втік у напрямку села Забрідь Ужгородського району. Як встановили прикордонники, обидва чоловіки – громадяни України, жителі прикордонного населеного пункту Великий Березний", — йдеться у повідомленні. На затриманого чоловіка склали адміністративний метаріал за "злісну непокору вимозі військовослужбовця ДПСУ" (ч.1 ст.185-10 КУпАП). Чоловіка, який втік, наразі розшукує поліція. Обидвом громадянам може загрожувати кримінальна відповідальність "за погрозу або насильство щодо правоохоронців" (ст.345 ККУ).

Фото: ДПСУ

Інший випадок стався неподалік населеного пункту Гута, де прикордонники помітили двох чоловіків поблизу кордону.

"Один із чоловіків дістався прикордоння самостійно, а від населеного пункту Гута безпосередньо до кордону його вів переправник. Для цього вони дочекалися темного часу доби. Обох зупинили під час прямування до кордону", – йдеться у повідомленні.

Одного з чоловіків помістили до ізолятора. Йому оголосили підозру за "незаконне переправлення осіб через держкордон" (ч.3 ст.332 ККУ). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 60 днів з можливістю внести заставу розміром 214 720 грн, повідомили у відомстві.

 

29 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів