Закарпаттяобленерго закликає: не розпалюйте вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики

Закарпаттяобленерго закликає: не розпалюйте вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» звертається до жителів та гостей Закарпаття з проханням не допускати спалювальння  сухотрав’я, розпалювання  вогню в охоронних зонах ліній електропередач, біля електропідстанцій та трансформаторних пунктів та в місцях відпочинку.

 

Це прохання особливо актуальне у зв'язку зі значним прогнозованим підвищенням температури повітря. Саме через високі температури  збільшується кількість пожеж, про що свідчить статистика і щорічний аналіз виникнення пожеж. Через часті випадки спалювання сухотрав’я, розпалювання багаття зростає небезпека виникнення пожеж як в лісових масивах, чагарниках, так і безпосередньо поблизу  ліній електропередач та електрообладнання.

Саме тому категорично забороняється спалювання сухотрав'я, чагарників та влаштування сміттєзвалищ поблизу охоронних зон ліній електропередач та біля трансформаторних пунктів, електропідстанцій! Про це йдеться у «Правилах охорони електричних мереж».

Нагадуємо: охоронна зона електричних мереж встановлюється уздовж повітряних ліній електропередач - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддаленні по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови не відхиленого положення, на відстань:

(для повітряних ліній напругою)

 2 метрів                        - до 1 кВ

 10 метрів                       - до 20 кВ

 15 метрів                       - 35 кВ

 20 метрів                        - 110 кВ

 25 метрів                        - 220 кВ

 

Особи, які порушать дані вимоги, чим можуть призвести до виникнення пожежі на електрообладнанні, несуть відповідальність з нарахуванням відшкодування збитків від пожежі в установленому порядку.

Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

 

12 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів