відключені майже всі великі котельні в містах

Про гарячу воду у кранах майже забули мешканці Закарпаття

 

Діють лише кілька - в Мукачевому та Виноградові, але й вони під загрозою зупинки. Першопричина побутових неприємностей – борги людей за газ, які перевищили 10 мільйонів гривень і продовжують зростати.

Загалом у Закарпатті вже опломбували 100 котелень. Половина з них в Ужгороді. Після цього мешканці почали гріти воду на газових плитах.

Василь Фізер, перший заступник голови правління “Закарпатгаз”:
”Біля 12 мільйонів заборгувало нам населення за спожитий газ попередніх років. Це значить, що за поточне споживання проплата йде, а за борги попередніх років населення розраховується дуже і дуже повільно. ”

Восьми тисячам затятих неплатників газ відключили. Борги з них стягують через суд. Люди вважають що заплановане з 1-го липня подорожчання газу обов‘язково має бути диференційованим.

Ольга Морозова, жителька Ужгорода:
”У цілому по Україні - потрібно. А для нас, пенсіонерів, ні. Потрібно таким бізнесменам, які мають вілли по 2-3 поверхи і вони платять теж саме, що й ми. Вони купаються в воді, в басейнах, а ми не можемо нормально у ванній покупатися. ”

В обласному центрі за борги енергетикам відключили “Водоканал”. Тепер мешканців обіцяють залишити ще й без холодної води. Найспокійніше почуваються люди, які встановили в оселях лічильники.

Катерина Растопіро, жителька Ужгорода:
”Я у 10 разів плачу менше. Значить, треба подивитися, як працюють комунальні служби. ”

Відключення газу і води б‘є не лише по споживачах, а й по комунальниках. Борги їм сплачують мляво, а простоюючи – підприємства взагалі збанкрутують.

Богдан Барбіл, Перший канал

 

12 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів