1000 і один спосіб отримати кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

1000 і один спосіб отримати кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

 

«Шлях» за $3000, довідка ВЛК і тимчасове посвідчення військовозобов’язаного за $1500, «липове» пенсійне посвідчення та зіпсований сестрою паспорт – українці спробували незаконно виїхати за кордон.

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили чотирьох громадян України, які намагалися незаконно виїхати за кордон.

Так, у пункті пропуску «Дякове» під час оформлення осіб, які перетинали українсько-румунський кордон, інспектор прикордонного контролю виявив сфальшований документ у 41-річного киянина, який мав намір виїхати з України за системою «Шлях». Разом із необхідним пакетом документів, чоловік надав повністю сфальшований Наказ Міністерства розвитку громад та інфраструктури України про затвердження переліку водіїв, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ. За придбання «документу» киянин сплатив 3 тисячі доларів США.

Не поскупився у придбанні «липових» документів й ще один киянин. 22-річний чоловік перед виїздом за кордон, запасся підробленими довідкою військово-лікарської комісії та тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного, заплативши ділкам 1500 доларів США. Нехитрий план киянина поламали прикордонники у пункті пропуску «Лужанка».

А 37-річний житель Одещини спробував потрапити в Угорщину за підробленим пенсійним посвідченням. Для перетину кордону чоловік обрав пункт пропуску «Косино». Попри беззаперечні ознаки, що вказували на підробку документа, чоловік заперечував недійсність наданого ним посвідчення.

Про виявлення у їх діях ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ прикордонники повідомили співробітників поліції.

Ще одну спробу незаконного перетину кордону припинили в пункті пропуску «Вилок». Виїхати в Угорщину намагалася 17-річна громадянка України. У її паспорті прикордонники виявили відсутність двох сторінок. Зі слів громадянки – напередодні виїзду за кордон її молодша сестра вирвала сторінки із закордонного паспорта, тим самим унеможливила виїзд родички.

 

Прес - служба Мукачівського прикордонного загону

 

25 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів