Двом закарпатцям оголосили підозру за незаконне переправлення військовозобов’язаних до Угорщини

Двом закарпатцям оголосили підозру за незаконне переправлення військовозобов’язаних до Угорщини
Фігурантів затримали цими вихідними на Берегівщині, незабаром суд обере їм запобіжні заходи.

 

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці с. Велика Добронь та жителю Іршави повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).Правоохоронці встановили, що підозрювані розробили план незаконного перетину кордону з Угорщиною в обхід офіційних пунктів пропуску. Всі деталі та вказівки щодо подальших дій «клієнтам» надавали під час особистих зустрічей напередодні переправлення. Вартість такої «послуги» становила 3800 доларів США з особи.

Закарпатці відвезли військовозобов’язаних на околиці с. Чома на Берегівщині, отримали грошові кошти та наказали чекати на провідників, які прямуватимуть з групою безпосередньо до держрубежу. Після цього протиправну діяльність громадян викрили, усіх причетних до неї осіб встановлюють.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу відділу міграційної поліції та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

14 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів