Охорона громадського порядку в Ужгороді: працюють нацгвардійці

Охорона громадського порядку в Ужгороді: працюють нацгвардійці
Понад тисячу підозрюваних у правопорушеннях затримали нацгвардійці на Закарпатті

 

Щоденно десятки нацгвардійців охороняють громадський порядок на Закарпатті. Військові, у тісній взаємодії з поліцією, патрулюють вулиці міст, перевіряють документи у підозрілих осіб. При необхідності підозрюваних у правопорушеннях затримують і передають поліцейським.

«У нас є як спільні з поліцією, так і самостійні наряди. Якщо під час патрулювання ми бачимо, що людина, помітивши нас, різко переходить на інший бік вулиці або починає нервувати, то ми діємо: підходимо, розпитуємо, перевіряємо документи, за необхідності проводимо поверхневу перевірку. І якщо є підозра, то затримуємо до прибуття поліції», – розповідає нацгвардієць Іван Бабунич.

Разом з чоловіками службу несуть і жінки. Нацгвардійка Юлія також патрулює вулиці міста.

«Я вже звикла, не жаліюся. В цьому я вбачаю гендерну рівність – нести службу разом з усіма хлопцями. Мені подобається моя служба, спілкуємося з людьми, якщо комусь стало зле, то допомагаємо. Буває, що діти загубились, то теж долучаємось до пошуку», – каже нацгвардійка Юлія Надточа.

Головне завдання військових патрулів – охорона громадського порядку. За минулий місяць закарпатські нацгвардійці затримали 9 підозрюваних у кримінальних і 94 в адміністративних правопорушеннях. Від початку року це 115 і 900 осіб відповідно.

 

 

18 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів