Правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобов’язаних через держкордон до Румунії

Правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобов’язаних через держкордон до Румунії
Про це інформує ГУ Нацполіції у Закарпатській області.

 

Днями в селищі Солотвино Тячівського району співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці зі слідчими та оперативниками СБУ та внутрішньою безпекою Мукачівського прикордонного загону, попередили незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаного чоловіка.

У ході оперативних заходів правоохоронці встановили, що канал перетину держкордону налагодили двоє жителів села Нижня Апша Тячівського району. Організатором є 54-річний місцевий житель, який залучив до своєї протиправної діяльності 40-річного односельчанина. Діючи за узгодженим механізмом фігуранти підшукували військовозобов’язаних чоловіків, яким пропонували сприяти у незаконній втечі за кордон. Свої послуги зловмисники оцінили у 3000 доларів США.

Для конспірації своїх дій та вдалої реалізації злочинного умислу, зловмисники за два тижні до переправи поселили свого клієнта у місцевому готелі, де наказали очікувати на майбутні вказівки. Вже у день переправи, дорогою до лінії кордону, фігуранти надали чоловікові гідрокостюм, у якому останній мав перетнути річку й таким чином потрапити до Румунії. 

Проте на півшляху зловмисників разом з клієнтом затримали правоохоронці. 

З місця події слідчі вилучили автомобіль марки «Mercedes-Benz ML», мобільні телефони, гідрокостюм та гроші.

Фігурантів помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм інкримінують ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто  незаконне переправлення осіб через державний кордон України. 

Зловмисникам, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили про підозру. 

За скоєне їм загрожує до семи років  позбавлення волі. Слідство у справі триває.

 

26 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів