Чи вартий уваги iPhone X у 2024 році?

Чи вартий уваги iPhone X у 2024 році?

 

Phone X ? смартфон, розроблений і випущений компанією Apple Inc. Був анонсований у вересні 2017 року та став доступним для замовлення в жовтні. Айфон 10 став першим телефоном, у якого була відсутня класична кнопка Home, а також першовідкривачем дисплею OLED.

Десятка отримала позитивні відгуки від критиків та користувачів завдяки своєму сучасному безрамковому дизайну та швидкій продуктивності. Однак деякі користувачі відзначали високу ціну пристрою та відсутність функції Touch ID, яка була повністю замінена на Face ID. У наступному році Apple представила наступника – iPhone XS, а десятка була знята з виробництва.

Отже, його історія закінчилася майже 6 років тому і скоро він буде вважатися офіційно застарілим. Тут виникає доволі закономірне питання, чи вартий уваги цей девайс в 2024 році?

Все залежить від ваших потреб і бюджету. Смартфон має високоякісний OLED-дисплей, потужний процесор, відмінні можливості фото та відеозапису, а також можливість бездротового заряджання. Але про все це трохи докладніше.

Батарея

Перше, на що звертає увагу будь-який користувач перед покупкою ? акумулятор. Це перш за все про мобільність. Хочеться не переживати посеред дня де б зарядитися і чи вистачить цього на цілий день. iPhone X оснащений акб з ємністю 3210 мАч. Виробник заявляє, що автономної роботи має вистачити на повноцінний робочий день, а якщо не запускати енергоємні додатки, то можливо розтягнути ще на половину доби. Це доволі непоганий показник. Але, не забуваємо про зношування. Про цей процес ми писали неодноразово. Почнемо з того, що нова батарея ще немає напрацьованих циклів. З часом вони почнуть накопичуватися. На це впливає декілька факторів: використання фотошопу, перегляд фільмів в HD - якості, робота з документами, соцмережі. Акумулятор і процесор починають активно працювати. В середньому безперебійної роботи АКБ вистачить до 4 років. Якщо помітили, що заряду АКБ не вистачає на день, телефон став сильно нагріватися, зверніться до сервісного центру 2Mac для заміни бракованої запчастини Apple на нову сертифіковану.

Дисплей

iPhone X першим отримав новий насичений дисплей Retina. Кольори яскраві, контрастні. Також матриця займає тепер майже всю площу лицьової поверхні телефону. Екран вважається крихкою запчастиною, тому потребує належного догляду: носіння захисного скла, міцного чохла. Найчастіше в 2024 році в сервісні центри звертаються з проханням замінити екран Айфон 10. Ознаки розбитого модулю видно неозброєним оком:

  1. Поява тріщин у вигляді павутинки по всьому периметру.
  2. Наявність чорних плям, які спотворюють зображення.
  3. Відсутність тактильної віддачі.

Не рекомендуємо користуватися пошкодженою LCD. Все через шар вологозахисту. Після удару між основною частиною корпусу та матрицею з'являється повітряний проміжок, куди потрапить вода та пил і нанесуть невідворотну шкоду важливим мікросхемам всередині. Першою вийде з ладу батарея, потім материнська плата, екран.

 

30 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів