«Опілля» і цього року зварило «Різдвяне» – пиво відродженої традиції

«Опілля» і цього року зварило «Різдвяне» – пиво відродженої традиції
Агресія Росії – не причина порушувати споконвічні традиції українців, а ще одна підстава ці традиції якнайґрунтовніше утверджувати, переконані на «Опіллі». Тернопільська пивоварня і в 2022-му зберегла щорічну різдвяну традицію для поціновувачів своєї продукції.

 

У час, коли російський агресор намагається знищити все українське – від найменших ознак українського етносу до самих українців, – має бути незламний стержень – традиції, що споконвіку відрізняли українців від північного сусіда і утверджували самобутність та автентичність України. Однією з таких народних традицій, притаманних українцям, є традиція 19 грудня у день святого Миколая спеціально до Різдва варити особливе пиво.

«Варити пиво на «Миколи» — звичай дуже старий. В одній колядці це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться світ»:

«Чому так нема, як було давно,

Як було давно, а з первовіку:

Святним Миколам пива не варять…»

Далі в колядці говориться, що все лихо, яке є тепер поміж людьми, постало тому, що «Святим Миколам пива не варять…», – написав у середині ХХ століття в етнографічному нарисі «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.

Аби «все лихо, яке є тепер поміж людьми», згинуло, тернопільська пивоварня «Опілля» як підприємство, що відродило традиційну українську технологію виробництва «живого» пива, кілька років тому вирішила відродити й українську традицію варити спеціальне зимове пиво – «Різдвяне». Саме цей напій в останні роки був невід’ємним атрибутом відзначення Різдва у теплій сімейній атмосфері в багатьох родинах не тільки Тернополя, а й всієї України і навіть за кордоном.

Щоб забезпечити звичне відзначення Різдва українцями, пивоварня «Опілля» і в 2022-му зберегла щорічну різдвяну традицію для поціновувачів своєї продукції – знову зварила пиво «Різдвяне».

«Опілля» і цього року зварило «Різдвяне» – пиво відродженої традиції

Це смак справжнього, звареного за традиційною технологією темного лагера, що раз на рік стає винятковим. У «Різдвяному» від «Опілля» є кориця як традиційна різдвяна спеція, а ще інші складники, що роблять смак цього пива особливим. Щоб відчути це, варто придбати розливне чи пляшкове пиво «Різдвяне» від «Опілля». Це пиво можна випити і таким, як його створило «Опілля» – відчути смак цього самодостатнього напою найкраще за температури пива +12-15 C°.

Зовсім винятковим смак «Різдвяного» від «Опілля» може зробити й кожен, хто прагне відзначити Різдво із добрим подарунком та душевним спілкуванням у родинному колі. Для цього до підігрітого «Різдвяного» від тернопільського виробника можна додати ще не тільки спецій, а й молока, борошна та інших несподіваних інгредієнтів і зробити його спеціальною окрасою святкового різдвяного столу. Винятковим буде «Різдвяне» від «Опілля» і з малиновим соком, і з жовтками та мускатним горіхом. Тепле пиво – це теж українська традиція, що зігрівала козаків у зимових походах.

Словом, головне встигнути придбати своє «Різдвяне», бо це пиво «Опілля» варить лише на час зимових свят.

Із «Різдвяним» від «Опілля» українські традиції стають міцніші. Україна від цього – незламною!

 

 

 

 

 

 

 

на правах реклами

 

 

09 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів