Обласні ради України масово висловлюються за створення "помаранчевої" коаліції. Тільки "обласні помаранчеві" закарпатці мовчать...

А чи підтримає Закарпатська обласна рада "помаранчеву" коаліцію? Як стверджує сайт з Мукачева за словами нардепа Ігоря Кріля - цього не буде, адже краще обєднатися з тими проти кого самі ж закликали воювати у грудні 2004.

 

Рівненська обласна рада звернулась до Президента України Віктора Ющенка, лідерів БЮТ, „Нашої України” та СПУ з вимогою невідкладно підписати коаліційну угоду та приступити до формування уряду.

Депутати Рівненщини закликають демократичні сили діяти швидше, оскільки в очікуванні прийняття рішення щодо формування коаліційного уряду бездіють практично всі гілки влади.

Також, сьогодні Збаразька районна рада Тернопільщини прийняла подібне звернення, в якому від лідерів БЮТ, „Нашої України” та СПУ вимагається забезпечити створення демократичної коаліції та неухильно відстоювати волевиявлення українського народу.


Як повідомлялось раніше, в Україні наростає хвиля протестів проти створення коаліції „Нашої України” з Партією регіонів. Протягом останніх чотирьох днів сім обласних рад - Черкаська, Київська, Львівська, Волинська, Чернігівська, Сумська, Тернопільська, - ухвалили звернення до Президента та лідерів БЮТ, “Нашої України” і СПУ з вимогою не допустити створення коаліції з Партією регіонів та забезпечити створення демократичної більшості. До них приєдналися Львівська міська рада та Зборівська, Чортківська та Лановецька райради Тернопольшини.


Черкаська облрада першою закликала Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко та Олександра Мороза продовжити переговорний процес по створенню „помаранчевої” коаліції та знайти взаємоприйнятні рішення.


Чернігівські депутати констатували, що мешканці Чернігівщини стурбовані затягуванням процесу формування коаліції демократичних сил у Верховній Раді.


Депутати Сумської області заявили, що гальмування переговорного процесу щодо створення парламентської коаліції загрожує суспільній стабільності в державі, продовженню демократичних реформ, розвитку економіки України.


На сесії Тернопільської облради прийнято звернення "Про політичну ситуацію в Україні, що склалася з утворенням коаліції у Верховній Раді України".


Також, усі шість фракцій Львівської міської ради звернулися до Віктора Ющенка із закликом не допустити створення коаліції між блоком "Наша Україна" і Партією регіонів.

 

20 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів