15 прихистків для ВПО облаштували на Закарпатті за підтримки обласної організації Товариства Червоного Хреста України

15 прихистків для ВПО облаштували на Закарпатті за підтримки обласної організації Товариства Червоного Хреста України
За півтора року такі місця компактного проживання з’явилися в різних громадах чотирьох районів краю.

 

В осередках створили комфортні та безпечні умови для родин з дітьми, осіб поважного віку та людей з інвалідністю, які перемістилися з небезпечних регіонів країни. Після проведення ремонтних робіт усі приміщення обладнали зручними меблями, спальними наборами, сучасною побутовою технікою тощо. Також у місцях компактного проживання ВПО встановили засоби протипожежної безпеки, облаштували простори для занять спортом та психосоціальної підтримки.

Усі необхідні підготовчі роботи в шелтерах Червоний Хрест Закарпаття здійснив у межах реалізації проєкту «ShelterPlus» за підтримки Австрійського Червоного Хреста (партнерів «Neighbour in Need» та «Austrian Development Cooperation»).

Зокрема, сьогодні такий осередок запрацював в Імстичеві на Хустщині, а кількома днями раніше – в Дубриничах Ужгородського району. У першому зможуть розмістити 25 осіб з-поміж вимушених переселенців, у другому – 28. Усе необхідне для дооблаштування прихисткам передали Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА та керівниця обласної організації Товариства Червоного Хреста Інна Сабо.

«Від початку повномасштабного вторгнення наші партнери надають різноманітну допомогу тисячам краян і вимушених переселенців. Йдеться про гуманітарну, медичну, фармацевтичну, психосоціальну та іншу підтримку. Також спільно ми працюємо над створенням безпечних і комфортних місць проживання, адже саме це є першочерговою потребою для ВПО», – прокоментував Петро Добромільський, відзначивши роботу Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

 

30 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів