Топ-5 навичок, яким варто навчити своїх співробітників у 2024 році

Топ-5 навичок, яким варто навчити своїх співробітників у 2024 році
Сьогодні світ перебуває на порозі четвертої промислової революції. І поки кіберфізичні системи ще не увійшли до масового виробництва, можна помітити трансформацію на ринку праці — змінюються професії та підходи до роботи. Вже сьогодні ефективність компанії залежить від того, наскільки її співробітники відкриті до інновацій, креативних рішень та здатності використовувати нові технології.

 

В умовах, що швидко змінюються, внутрішні комунікації та навчання співробітників стають невід'ємною частиною успішного управління бізнесом. Завдання компаній — забезпечити своїх співробітників необхідними знаннями та навичками, що у свою чергу підвищить ефективність та конкурентоспроможність.

Чому навчати співробітників

За даними Center for Management & Effectiveness погана комунікація та конфлікти в колективі у 9% призводять до провалу проектів, а у 25% — до уникнення роботи. Все це призводить до просідання показників та фінансових втрат. Тому у 2024 році варто звернути увагу на soft skills, а також на роботу зі ШІ та кібербезпеку.

Актуальні навички у 2024 році:

  • Адаптивність. Навчання дозволяє створювати команду, готову до змін, та забезпечує реакцію на зміни в індустрії, законодавстві та технологіях.
  • Комунікаційні навички. Допомагають краще розуміти та передавати інформацію всередині команди та між відділами. Коректна та чітка комунікація усуває можливі непорозуміння, підвищуючи ефективність роботи.
  • Здатність вирішувати проблеми. Важлива навичка, яка дозволить співробітникам швидше та ефективніше справлятися з труднощами. Це важливо не тільки для повсякденних завдань, а й для більш складних ситуацій, які можуть виникнути під час роботи.
  • Робота з інструментами штучного інтелекту. Це дозволяє автоматизувати безліч рутинних задач, що повторюються, збільшує продуктивність і знижає ймовірність помилок. Також це дасть можливість аналізувати великі обсяги даних, виявляти тренди та прогнозувати результати, що допомагає робити більш обґрунтовані та стратегічні рішення.
  • Основи кібербезпеки. В умовах цифрової ери кібербезпека стає ключовою областю у навчанні співробітників. Навчання з питань кібербезпеки дозволяє знизити ризики кібератак, попереджає витік конфіденційної інформації та забезпечує захист бізнесу від потенційних загроз.

Де навчати співробітників

Створювати власні програми, записувати курси, проводити тестування та оцінку співробітників може бути занадто складним ресурсом. Тому оптимальний варіант — звернутися до фахівців, які зможуть скласти навчальний план з урахуванням потреб компанії, провести навчання та оцінювання персоналу.

В Україні вже понад 17 років цим займається Golden Staff. Компанія допомагає систематизувати вже наявні знання та навички співробітників, розвиває їх інтелектуальний ресурс та готує персонал відповідно до потреб бізнесу.

Докладніше дізнатися про програми Golden Staff можна на офіційному сайті.

 

03 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів