Понад 12 мільйонів гривень отримав Держбюджет завдяки митному аудиту та виявленню порушень митного законодавства

Понад 12 мільйонів гривень отримав Держбюджет завдяки митному аудиту та виявленню порушень митного законодавства
Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці.

 

На сьогодні митниці наділені повноваженнями для проведення ефективного та результативного митного аудиту й пост-митного контролю. Митний пост-аудит націлений на пришвидшення міжнародного товарообігу та якісній перевірці підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, даючи бізнесу змогу самим здійснювати самоперевірку.

Посадовці управління проведення митного аудиту Закарпатської митниці постійно аналізують митні оформлення на предмет виявлення можливих ознак порушень митного законодавства. Митники ретельно перевіряють документи та відомості, які надаються під час митного оформлення товарів, що переміщуються на митну територію України.

Відтак, у 2023 році виявлено 86 фактів з ознаками порушень митного законодавства. Зокрема: в частині законності надання (отримання) пільг і звільнення від оподаткування імпортованих товарів; порушення правил класифікації згідно з УКТЗЕД; недотримання вимог митних режимів; правильності визначення бази оподаткування та інші.

Загальна сума митних платежів, за результатами виявлених порушень та добровільно (в порядку ст.50 Податкового кодексу України) сплачених платниками податків, до Держбюджету становить 7,3 млн. грн. Зокрема, у звітному періоді, за результатами проведеної роботи встановлено неправомірне застосування суб’єктом господарювання пільги зі звільнення від оподаткування у період дії воєнного стану, сума добровільної сплати за виявленим порушенням склала понад 3 млн. грн.

Також фахівці митного аудиту проводять роботу в напрямку опрацювання наявних в Закарпатській митниці матеріалів, отриманих від уповноважених органів іноземних держав, щодо не підтвердження автентичності преференційних документів, для проведення невиїзних документальних перевірок, які можливо провести після припинення чи скасування воєнного, надзвичайного стану на території України

Торік вже опрацьовано та підготовлено для реалізації матеріали відносно 152 платників податків та визначено суми можливого заниження податкових зобов'язань на 5,1 млн. грн. Так, за результатами документальних перевірок попередніх років головну державну скарбницю  додатково наповнено сумою грошових зобов'язань на 5,4 млн. грн.

Закарпатська митниця звертає увагу на те, що наразі триває кампанія добровільної сплати до бюджету країни митних платежів. У випадку встановлення ознак порушення митного законодавства, фахівці направляють відповідні листи інформування платникам податків.

Тож, закликаємо усіх суб'єктів, які перебувають на обліку в Закарпатській митниці та здійснюють митне оформлення долучитися до зазначеної кампанії. Для отримання роз'яснень та детальної інформації суб'єкти ЗЕД можуть звертатися до управління проведення митного аудиту Закарпатської митниці за телефоном 0312-64-96-40.

 

 

22 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів