Програма «Власний дім»: закарпатцям погодили 284 заявки на отримання пільгового кредиту

Програма «Власний дім»: закарпатцям погодили 284 заявки на отримання пільгового кредиту
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

У межах програми «Власний дім» протягом минулого року закарпатцям погодили 284 заявки на отримання пільгового кредиту для покращення житлових умов на загальну суму 56,7 млн грн.

Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА, зауважив, що програма спрямована на те, щоб кожен, хто цього потребує, особливо в умовах війни, міг вигідно отримати кредит на термін до 20 років з мінімальною відсотковою ставкою (3%), адже умови максимально прості й доступні.

 За 2023 рік серед тих, хто долучився до програми, – військовослужбовці та учасники бойових дій: 29 сімей отримали безвідсоткові кредити на створення комфортніших умов вдома.

Серед інших – підприємці (31%), працівники органів державної влади та місцевого самоврядування (24%), освітяни (14%), правоохоронці (8%) і т. д.

За словами Василя Іванча, рівномірно великий попит залишається на проведення інженерних мереж й енергоефективних заходів, ремонт даху, будівництво чи реконструкцію житла – 95, 88 і 73 заявки відповідно.

 «Якщо говорити про адміністративний поділ, то найбільше заявок отримали й погодили з Ужгородського району – 47% та Мукачівського – 24%», – прокоментував заступник голови ОВА.

 Кошти для реалізації програми спрямовують з державного, обласного бюджетів і бюджету громад. Зокрема, минулого року у співфінансуванні взяли участь 45 ТГ (для порівняння – у 2021 році було 35).

 «Сподіваюся, що цьогоріч наші громади ще активніше долучатимуться до цієї потрібної ініціативи.

Програма дійсно дієва, і про це говорять цифри, тож продовжуємо й надалі працювати над тим, аби наші краяни мали можливість отримати пільговий кредит для оновлення житла», – наголосив Василь Іванчо.

Усі реакції:

88

 

22 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів