До 3 лютого в Ужгороді - виставка «Українські мисткині» діджитал-художниці Тетяни Корнієнко

До 3 лютого в Ужгороді - виставка «Українські мисткині» діджитал-художниці Тетяни Корнієнко
Експозицію відкрили  напередодні в Арт-просторі «Ліс», інформує пресслужба міськради.

 

«Українські мисткині» – це проєкт, присвячений українським художницям, скульпторкам, фотографиням, ілюстраторкам. Виставка акцентує увагу на втраті культурної спадщини внаслідок війни. У проєкті авторка поєднала роботи художниць із їхніми портретами. Серед них – Поліна Райко, Любов Панченко, Марія Примаченко, Параска Плитка-Горицвіт, Софія Яблонська, Стефанія Шабатура, Оксана Жникруп, Галина Севрук, Віра Роїк тощо. Авторка Тетяна Корнієнко – діджитал-художниця з Києва, яка тимчасово проживає в Мадриді, куди вимушено виїхала через війну російської федерації проти України. Жінка організовує виставки в Україні та за кордоном і таким чином знайомить іноземців з українською культурою. Зараз у Мадриді триває її третя виставка. Наприкінці 2023 року проєкт «Українські мисткині» переміг у Каталонському конкурсі феміністичного мистецтва Донья Кансо в категорії «пластичне мистецтво».

Відвідувачі під час заходу могли ознайомитися не лише з творами, а й долучитися до публічної дискусії про жінок у мистецтві та загалом про його роль під час війни, за участі директора Музею Параски Плитки-Горицвіт у Криворівні Павла Рибарука та кандидатки мистецтвознавства, викладачки Закарпатської академії мистецтв Оксани Гаврош.

Переглянути картини та почути, з якими викликами стикається українська культура зараз, вдалося і за підтримки управління у справах культури, молоді та спорту , – повідомила начальниця управління Алла Чернобук.

До цієї виставки організаторки надрукували лімітовану кількість календарів на 2024 рік та стікерів із портретами мисткинь, які створила Тетяна Корнієнко. 10% із прибутків від продажів стікерів та календарів будуть спрямовані на потреби Сил оборони України, повідомила засновниця Арт-простору «Ліс» Юлія Дуб.

 

 

23 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів