На Закарпатті у 2023 році сплатили понад 617 млн грн військового збору

На Закарпатті у 2023 році сплатили понад 617 млн грн військового збору
Про це повідомила ДПС у Закарпатській області

 

На Закарпатті протягом 2023 року на фінансування українського війська сплачено понад 617 млн грн військового збору. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Вказана сума «патріотичного податку» перевищує його надходження за 2022 рік на 26,2 млн гривень. Зокрема у грудні минулого року сума збору на армію, сплачена в Закарпатті, склала майже 68,2 млн гривень.

Фахівці ДПС нагадують, що військовий збір, який безпосередньо спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Цим збором оподатковуються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Податківці області зауважують, що кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи військовий збір, фінансово підтримує ЗСУ, і цим вносить посильний вклад у нашу Перемогу над загарбниками.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

 

 

31 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів