Лише за січень закарпатські патрульні притягнули до відповідальності за нетверезе керування  118 водіїв

Лише за січень закарпатські патрульні притягнули до відповідальності за нетверезе керування  118 водіїв
Про це написали на сторінці патрульної поліції Закарпатської області.

 

Патрульні нагадують про відповідальність за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) КУпАП:

- за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

- за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

- за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

 

05 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів