На Тячівщині місцевого жителя затримали на торгівлі гранатами та пострілами до РПГ – чоловік під вартою

На Тячівщині місцевого жителя затримали на торгівлі гранатами та пострілами до РПГ – чоловік під вартою
За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури місцевому жителю повідомили про підозру у незаконному поводженні з боєприпасами та вибуховими пристроями (ч. 1 ст. 263 КК України).

 

Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 242 тис. грн застави.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний – мешканець с. Добрянське – займався незаконним розповсюдженням гранат та інших боєприпасів на Тячівщині. Задокументовано факти збуту ним гранат Ф-1 та пострілу до РПГ, на придбання та зберігання яких чоловік не мав жодних передбачених законодавством дозволів.

Крім того, вдома у фігуранта під час обшуку виявили ще два постріли до РПГ із пороховими зарядами до них, а також набої. Усе це скеровано на експертизу для дослідження.

Закарпатець вже судимий раніше: у 2021 році Тячівський районний суд визнав його винним у скоєнні крадіжки та засудив до 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-х річного іспитового терміну, під час якого чоловік і вчинив нове правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Тячівський районний відділ поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

08 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів