Ідеятон «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний» – проєкт із такою назвою реалізовуватимуть в обласному центрі

Ідеятон «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний» – проєкт із такою назвою реалізовуватимуть в обласному центрі
До участі у конкурсі ідей, заявки на який приймають  до 21 лютого, запрошують активних представників громадських організацій міста, активістів, волонтерів, усіх небайдужих жителів громади.

 

Про власне конкурс, умови участі та ідеї, які можуть бути реалізовані за підтримки закордонних партнерів, розповіли на брифінгу у міськраді начальник відділу інвестицій та взаємодії з фондами і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради Юліана Бокоч, менеджерка благодійного фонду «Центр громадських ініціатив» Елеонора Вишняк та голова правління «Волонтеріат УжНУ», помічник ректора Крістіна Товт .

Проєкт «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний» передбачає триденний захід 28-29 лютого та 1 березня у ректораті УжНУ. До участі в ідеятоні відберуть 18 команд, які за підтримки кваліфікованих менторів зможуть напрацювати свої ідеї для розв’язання певних проблемних питань міста за допомогою фінансової підтримки проєктів від міжнародних партнерів.

Для участі необхідно зареєструвати свою ідею, яка відповідала б одному з трьох напрямів:

• Громадська безпека: фізична безпека, доступ до послуг, послуги соціального захисту;

• Інклюзія: архітектурна безбар’єрність, загальна інклюзія, яка враховує потреби людей з інвалідністю та маломобільних категорій населення;

• Інтеграція: підсилення адаптації у приймаючих громадах, відновлення соціальних та економічних зв'язків.

Участь у конкурсі можуть брати як офіційно зареєстровані громадські організації, благодійні організації, громадські холдинги, так й ініціативні групи чи волонтерські спільноти за умови налагодженої співпраці із офіційно зареєстрованими громадськими організаціями, які готові будуть стати отримувачем гранту для ініціативної групи.

У межах проєкту 19-20 лютого проведуть дводенний тренінг «Проєктний менеджмент для громадського сектору», де всі охочі взяти участь у конкурсі працюватимуть із менторами та менторками – щоб перетворити невідшліфовану, «сиру» ідею у проєктну заявку, з якою команда вже зможе податися на конкурс (за бажанням).

 

Фіналісти конкурсу ідей отримають гранти на втілення своїх ініціатив – 180 000 або 380 000 гривень. Проєкти-переможці мають бути реалізовані до вересня 2024 року.

 

Ідеятон «Створи свій Ужгород. Інтегрований, інклюзивний, безпечний» реалізовують Ужгородська міська рада за ініціативи Координаційної ради з питань ВПО у місті Ужгород спільно з БФ «Центр громадських ініціатив», Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет» за фінансової підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та МБО «СОС Дитячі містечка».

Посилання на положення конкурсу та гугл-форму 

 

 

09 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів