Закарпатська митниця запобігає порушенням прав інтелектуальної власності та переміщенням контрафактів через кордон

Закарпатська митниця запобігає порушенням прав інтелектуальної власності та переміщенням контрафактів через кордон
З метою запобігання порушенню прав інтелектуальної власності у процесі зовнішньоекономічної діяльності, недопущення переміщення через митний кордон України контрафактних та піратських товарів, Закарпатська митниця вживає заходи з призупинення митного оформлення можливих контрафактів.

 

Приміром, торік призупинено митне оформлення за ознаками порушень прав інтелектуальної власності товару «блютуз навушники без проводові» загальною кількістю 2157 штук, із задекларованою загальною вартістю всього 2 тисячі доларів (що за курсом валют НБУ становило 73,3 тис. грн). Сучасні аксесуари були марковані торгівельними марками НОСО і BOROFONE та експортувалися з Угорщини на митну територію України автомобільним транспортом. Застосувавши систему управління ризиками за наявною митною декларацією, митники з’ясували, що відомості про імпортера товару – львівського суб’єкта господарювання та відправника – угорської фірми – відсутні у Митному реєстрі об’єктів прав інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до чинного вітчизняного законодавства.

За результатами проведених досліджень та висновків судового експерта було підтверджено з боку керівника фірми-імпортера порушення охоронюваних законом прав інтелектуальної власності. Відтак, складено протокол про порушення митних правил за статтею 476 Митного кодексу України.

Варто додати, що за оцінкою залученого спеціаліста-експерта справжня вартість навушників була у 13 разів більшою (!) і становила майже мільйон гривень. А за нещодавнім винесеним Ужгородським міськрайонним судом рішенням – контрафактний товар конфісковано на користь держави. До порушника застосовано штрафні санкції у вигляді сплати однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів громадян у бюджет держави.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

14 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів