«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві

«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві
16 березня виповнюється два роки з дня знищення Маріупольського театру, одного з найгарніших на Півдні України. Тоді під завалами від російської авіабомби загинуло сотні мирних мешканців, що рятувалися в театрі від ворожих обстрілів.

 

Частині трупи вдалося вижити і вирватися з окупації. Тож Донецький академічний драматичний театр із міста Маріуполя продовжив свою роботу в Ужгороді. Через пів року від трагедії закарпатським режисером Євгеном Тищуком було поставлено документальну виставу «Маріупольська драма», написану ужгородським драматургом Олександром Гаврошем за розповідями тих, хто знаходився у ті трагічні дні в театрі.

Тож у виставі актори Віра Лебединська, Ігор Китриш, Олена Біла, Дмитро Муранцев, а також школяр Матвій Китриш, грають самі себе. Це унікальний театральний документ-свідчення, який нікого не залишає байдужим.

Як зауважує театральний оглядач Сергій Федака, «Маріупольська драма» є цікавою не тільки в часи війни, але залишиться такою і в подальшому, бо вона про вічне — про людську природу, її нездоланність, про витоки людського оптимізму і стійкості, про здатність боротися у найбільш безнадійній ситуації, про кінцеву перемогу світла над мороком. Перемога персонажів вистави — у тому, що вони вижили, зберегли людське у собі, пронесли його через випробування, загартували. Це запорука майбутньої великої перемоги цілої нації».

З нагоди другої річниці наймасовішого вбивства цивільних російськими окупантами 3 березня о 18.00 виставу «Маріупольська драма» покажуть на малій сцені Закарпатського муздрамтеатру.

А 16 березня о 19.00 зіграють документальну драму на малій сцені Національного театру імені Івана Франка у Києві.

 

01 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів