На митному посту «Солотвино» кінологічна команда Закарпатської митниці упередила незаконне вивезення прихованих цигарок

На митному посту «Солотвино» кінологічна команда Закарпатської митниці упередила незаконне вивезення прихованих цигарок
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

 

Покидаючи Україну, громадянин Румунії під час проходження митного контролю скерував свій ВМW у «зелений коридор». Таким чином іноземець засвідчував доброчесні наміри перетнути митний кордон України та хотів уникнути ретельної перевірки.

Але інспектори вирішили перевірити транспортний засіб, залучивши кінолога з чотирилапою помічницею Даною. Як тільки спанієлю відкрили дверцята, собака одразу подала господарю знак - під підлогою були приховані тютюнові вироби без акцизних марок України. Тож, не вагаючись, автомобіль скерували до боксу поглибленого огляду для проведення ретельної перевірки та виявлення в інших конструктивних порожнинах прихованого товару.

Наразі вже дістали понад 32 блоки сигарет. Остаточна їх кількість буде встановлена після закінчення поглибленого огляду.

Зазначені дії іноземця містять ознаки порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу. У таких випадках вилучаються не лише предмети правопорушення, а й автомобіль, що використовувався для переміщення прихованого товару у спеціально виготовлених тайниках. Його приблизна вартість – 200 тис грн.

Крім цього, митниця направить до територіального управління БЕБ в Закарпатській області повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за статтею 204 Кримінального кодексу України.

 

05 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів