Одержав більше 100 тис. грн хабаря за відпуск деревини поза обліком – на Закарпатті повідомлено про підозру лісничому

Одержав більше 100 тис. грн хабаря за відпуск деревини поза обліком – на Закарпатті повідомлено про підозру лісничому
Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

 

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури лісничому філії «Свалявське лісове господарство» повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що працівник лісоохорони налагодив схему відпуску громадянам незаконно зрубаної лісопродукції поза бухгалтерським обліком. За це вимагав від них хабарі, розмір яких залежав від об’єму та класу деревини.

Протягом цього року прокурори спільно зі слідчими ДБР задокументували кілька фактів отримання підозрюваним неправомірної вигоди. Йшлося про відпуск ділової деревини під виглядом дров. При цьому фігурант розраховував, що обсяги таких поставок можуть сягати 100 метрів кубічних, що приноситиме йому до 300 тис. грн доходу щомісяця.

Днями, під час чергової такої зустрічі, лісничого затримали при передачі йому 88 тис. грн. Відомо, що загалом він встиг одержати 123 тис. грн хабаря.

Суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Подальше досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

06 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів