Захисника Маріуполя, мукачівця Андрія Соскіду посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Захисника Маріуполя, мукачівця Андрія Соскіду посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня
Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

 

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку указом Президента України №76/2024 захисника Маріуполя, мукачівця Андрія Соскіду нагороджено орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Морпіх Андрій Соскіда, позивний “Адвокат”, загинув 12 квітня 2022 року в бою з окупантами за місто Маріуполь на Донеччині. Герою назавжди 36 років.

Андрій навчався у 20-ій школі. У 2009 році закінчив юридичний факультет Київського міжнародного університету. Працював юристом у рідному місті. У вільний час грав на гітарі, малював, писав вірші.

У 2020 році чоловік вирішив пов’язати своє життя з армією та підписав контракт на службу до ЗСУ. Служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді. Брав участь в ООС на Донбасі. У 2021-му Андрія перевели до 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Разом із побратимами він боронив Маріупольський напрямок. А з першого дня повномасштабного вторгнення воїни 36-ї бригади приєднались до захисту міста, а згодом і комбінату «Азовсталь», де точилися найважчі бої.

«Андрій був справжнім воїном, патріотом, зразком незламності та міцності духу. Обожнював своїх донечок. Був надзвичайно справедливою людиною. Він з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього залишився вірним присязі, захищаючи право на наше безпечне життя. Він, не вагаючись, віддав своє! Я пишаюсь своїм похресником, його незламністю та патріотизмом», – написала тітка загиблого Лілія.

Поховали Героя у день його народження, 23 лютого 2023 року, на Алеї Героїв рідного міста.

Вдома на Андрія чекали батьки, брат, дві доньки, близькі та друзі.

Рідні Андрія просять підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України (посмертно): https://petition.president.gov.ua/petition/191642

 

 

06 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів