На Закарпатті прикордонники викрили ділків, які двома безпілотниками намагалися переправляли за кордон сигарети

На Закарпатті прикордонники викрили ділків, які двома безпілотниками намагалися переправляли за кордон сигарети
На Закарпатті оперативні співробітники Мукачівського прикордонного загону припинили спробу незаконного переміщення через кордон сигарет.

 

Трьох ділків викрили під час здійснення ними підготовки до протиправної діяльності. На околицю села Велика Копаня контрабандисти привезли два сконструйовані легкомоторні літальні апарати, за допомогою яких і збиралися переміщувати тютюнові вироби в Румунію.

Безпілотники контрабандисти запускали за допомогою пускової установки, а далі за допомогою дистанційного пульта регулювали напрямок та траєкторію літального апарату. 

Прикордонники затримали трьох чоловіків, які здійснювали протиправну діяльність, а також виявили два транспортні засоби, у яких знаходилися два пакунки з безакцизними тютюновими виробами у кількості майже 500 пачок, устаткування для запуску безпілотників та три балони з киснем до нього, пульти управління, GPS-навігатори та акумуляторні батареї.  

Викриття зловмисників оперативники загону проводили спільно з курсантами Національної академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького, які наразі проходять стажування на ділянці Мукачівського прикордонного загону, а також за участі співробітників Бюро економічної безпеки. 

Виявлені предмети та матеріали було вилучено встановленим порядком.

 

09 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів