Закарпатська митниця – про експортно-імпортні операції суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності

Закарпатська митниця – про експортно-імпортні операції суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності
Статистичні дані з товарообігу у зоні діяльності Закарпатської митниці за перші 2 місяці 2024 року наступні: оформлено 21,8 тис митних декларацій, з яких у режимі імпорт – 13,2 тис, експорт – 8,2 тис та транзит – 332 МД.

 

Загальна вартість імпорту становила 18,3 млрд грн, що на 37% більше, ніж за січень-лютий 2023 року.

Серед основних імпортних товарів виступали: засоби наземного транспорту, реактори, котли, механічні пристрої, електромашини та обладнання, прилади та апарати, (фотографічні, вимірювальні, хірургічні); папір і картон: пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; чорні метали тощо.

Найбільше імпортних товарів надійшло з: Словаччини (на 10,2 млрд грн), Угорщини (на 8,3 млрд грн); Чехії (на 7,4 млрд грн); Німеччини (на 2,1 млрд грн), Італії (майже 2 млрд грн); Австрії (на 1,3 млрд грн) та інших країн.

Загальна вартість експорту становила майже 6 млрд грн.

Основними експортними товарами за перші два місяці п.р. були: насіння і плоди олійних рослин; зернові культури; деревина і вироби з неї, деревне вугілля; плоди та зерна; меблі; постільні речі, матраци, матрацні основи, диванні подушки та аналогічні набивні речі меблів, світильники; жири та олії тваринного та рослинного походження; залишки і відходи від харчової промисловості, корми для тварин; вироби з чорних металів; їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь та ін.

Серед основних країн-призначення експортних товарів були: Німеччина (5,4 млрд грн); Італія (2 млрд грн); Угорщина (1 млрд грн); Румунія (676 млн грн); Чехія (494 млн грн); Австрія (411 млн грн); Франція (394 млн грн); Словаччина (328 млн грн); Польща (310 млн грн), Нідерланди (235 млн грн) та ін.

Варто зазначити, що на сьогодні у зоні діяльності Закарпатської митниці акредитовано 6 846 учасників ЗЕД. Із них впродовж січня-лютого 2024 р. активно здійснювали зовнішньоторговельні операції 918 підприємств. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулось збільшення кількості акредитованих суб’єктів ЗЕД на 610 підприємств.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

10 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів