Закарпаття співпрацюватиме з Тіролем у питаннях реабілітації та відновлення здоров’я українців

Закарпаття співпрацюватиме з Тіролем у питаннях реабілітації та відновлення здоров’я українців
Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита:

 

" Головним питанням плану роботи у федеральних землях Австрії є розширення наших можливостей, об’єднання зусиль для підвищення якості та збільшення обсягу надання допомоги людям, які потребують фізичного і психологічного відновлення.

Під час робочої поїздки відвідав один з найкращих реабілітаційних центрів цієї країни Rehabilitationszentrum H?ring, що був заснований у 1969 році та розташований у гірській екологічно чистій зоні неподалік кордону з Німеччиною. Провели зустріч з директором осередку, досвідченим лікарем Хубером Буркхардом і його командою.

З початку широкомасштабної війни громади федеральної землі Тіроль та Rehabilitationszentrum H?ring прийняли українців на реабілітацію різного ступеня складності. Водночас цей осередок допомагає закладам охорони здоров’я Закарпаття ефективно лікувати українців, які постраждали внаслідок збройної агресії рф, передаючи гуманітарну допомогу, медичне обладнання та інше. 

Зараз ми зосередили свою роботу на створенні реабілітаційної інфраструктури для захисників у нашому регіоні та комунікаційної платформи в межах проєкту 4.5.0 Recovery Center, де австрійські партнери могли б ділитися досвідом з українськими фахівцями.

Досвід федеральної землі Тіроль є унікальним з погляду професіоналізму та інфраструктури, і таке партнерство дозволить розширити наші можливості для створення власної".

 

12 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів