Завершено слідство щодо двох закарпатських священників УПЦ (МП), які поширювали заборонену комуністичну символіку

Завершено слідство щодо двох закарпатських священників УПЦ (МП), які поширювали заборонену комуністичну символіку
Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

 

У ході слідства встановлено, що підозрювані на своїх сторінках в одній із соцмереж розповсюджували заборонені зображення комуністичної символіки та радянські гасла.

Правоохоронці задокументували ряд таких фактів, що підтверджують результати відповідних судових експертиз.

Нагадаємо, з 2015 року в країні діє Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відтак така пропаганда знаходиться під забороною, адже вважається наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму.

Досудове розслідування здійснювало ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

 

15 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів