СБУ викрила черговий канал переправлення за кордон «ухилянтів», що функціонував у прикордонному районі Закарпаття

СБУ викрила черговий канал переправлення за кордон «ухилянтів», що функціонував у прикордонному районі Закарпаття
У результаті слідчих та оперативних дій викрито групу зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

 

Вартість своїх «послуг» вони оцінили в 10 тисяч доларів США з одного «ухилянта». За оперативними даними, за цією схемою зловмисники щомісяця переправляли близько 20 осіб.

Встановлено, що до організації оборудки причетний мешканець Хустського району. Разом зі спільниками він забезпечував призовникам «трансфер» до державного кордону та «підказував» маршрути для його прихованого перетину.

Для уникнення викриття, ділки розробили систему конспірації: перевіряли «клієнтів» на наявність так званих «жучків». Та попри це, співробітники СБУ задокументували їхню протиправну діяльність.

В результаті, правоохоронці затримали фігуранта під час спроби переправити сімох громадян й оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин правопорушення. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Викриття каналу здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками Мукачівського прикордонного загону, слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

15 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів