З Ужгорода до столиці: Закарпаття відкрило всеукраїнський ветеранський велопробіг

З Ужгорода до столиці: Закарпаття відкрило всеукраїнський ветеранський велопробіг
Щорічний захід «Шануємо пам'ять захисників України» проводять, щоб вшанувати полеглих воїнів, підтримати їхніх побратимів і близьких.

 

Велопробіг в Ужгороді напередодні відкрили заступник міністра у справах ветеранів України Фархад Фархадов, керівництво Закарпатської ОВА, обласної ради та інші.

 «Велопробіг-2024 має дві цілі: показати ветеранам один із способів їхнього відновлення та вшанувати пам'ять загиблих героїв. Мінветеранів сприяє ініціативам для спортивної реабілітації ветеранів війни. Тому Український ветеранський фонд, що в управлінні Міністерства, оголосив збір коштів у рамках велопробігу. Кожен зможе долучитися, задонативши на рахунок Фонду», – зазначив Фархад Фархадов.

За його словами, ці кошти будуть спрямовані на підтримку громадських об?єднань, які створюють проєкти з реінтеграції захисників і захисниць через фізичну активність та, взявши участь, зможуть перемогти у конкурсних програмах Фонду.

Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА, зауважив, що обов’язок кожного – пам’ятати захисників, які поклали своє життя за незалежність України, за наше майбутнє та майбутнє наших дітей. І якраз цей велопробіг є частинкою пам’яті про полеглих воїнів, котра завжди житиме в наших серцях.

Протягом 9 днів команда учасників велопробігу подолає понад 1090 км за маршрутом Ужгород – Стрий – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Житомир – Біла Церква – Фастів – Макарів – Бородянка – Димер – Гостомель – Буча – Ірпінь – Лютіж – Вишгород – Київ.

 Усю ділянку велопробігу в пам’ять за Героїв подолають закарпатець Іван Балашов і киянин Анатолій Вересенко. Інші учасники – велосипедисти-ветерани та всі охочі – приєднуватимуться до них у своїх регіонах. Бажаємо всім Вам сил та енергії!

Організаторами заходу є Міністерство у справах ветеранів України спільно з обласними військовими адміністраціями.

 

 

16 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів